Ontspanningsmassages

Rolfing Alkmaar biedt diverse vormen van ontspanningsmassage, zodat je op ieder moment kunt kiezen wat er het beste bij je past. Hoe gaat het er aan toe tijdens een massage? Dit artikel geeft aardig weer hoe ik het ook zelf zou zeggen: 10 dingen die een masseur/masseuse wil dat je weet.

Holistische ontspanningsmassage
Geïnspireerd door de Esalen massage. Gekenmerkt door de kwaliteit van aanraking en lange, vloeiende bewegingen met de volle hand en onderarmen. Laat je vervoeren door mijn speciale ‘distraction’ techniek. Meestal is dit een volledige lichaamsmassage. Jij geeft aan waar je accenten wilt of laat je verrassen.

Diepe weefsel ontspanningsmassage
Ontspanning door stevige, diepe technieken. Lang, langzaam, specifiek en diep. Voor wie van stevige aanraking houdt. Je profiteert hierbij ook van mijn Rolfing & Massagetherapie ervaring en kennis van anatomie en het bewegingsapparaat. Mijn handen vinden de spanning en smelten die weg.

Intuïtieve ontspanningsmassage
We laten ons verrassen door het moment. De massage wordt aangepast op jouw wensen als ontvanger en het gevoel dat ik daarbij heb. Jij geeft aan waarvoor je aandacht wilt, rug, benen, buik, armen, decolleté, nek, schouders en/of hoofd en gezicht.

Rug, nek en schouders ontspanningsmassage
Op basis van holistische, klassieke (strijkingen en knedingen) en/of diepe weefselmassage (stevig), al naar gelang je wensen en aard van je klachten. Afhankelijk van je klachten en wensen kunnen ook de armen meegenomen worden of accenten gelegd worden, bijvoorbeeld voor de onderrug. Je ligt hoofdzakelijk op je buik.

Armen, nek en schouders ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage voor als armen, nek of schouders een probleemgebied voor je zijn. Inclusief Rolfing en massagetherapie bindweefsel technieken om de spanning te verlichten. Je ligt hoofdzakelijk op je rug.

Voeten en onderbenen ontspanningsmassage
Broodnodige aandacht voor je supportsysteem, je voeten die je dragen en brengen waar je heen wilt. Inclusief Rolfing en massagetherapie bindweefsel technieken om de spanning te verlichten.

Rug en benen ontspanningsmassage
Op basis van holistische, klassieke (strijkingen en knedingen) en/of diepe weefselmassage (stevig), al naar gelang je wensen.

Kosten

De ontspanningsmassages duren 60 minuten en kosten € 55,-.
Liever 90 minuten? Bij holistische, diepe weefsel en intuïtieve ontspanningsmassages kun je 30 minuten bijboeken als ‘extra’. De kosten hiervoor zijn € 23,-. Voor de betaling stuur ik je na de sessie een betaalverzoek. Naar wens kun je ook contant afrekenen.

Ontspanningsmassages vallen onder wellness en komen niet in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Voor therapeutische sessies die wel in aanmerking komen voor vergoeding door zorgverzekeraars, zie hier: https://www.rolfingalkmaar.nl/rolfing-massagetherapie-sessies/

Sessie boeken

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Weleda voor de ontspanningsmassages

Voor de ontspanningsmassages gebruik ik de 100% natuurlijke Weleda producten. De basis oliën zijn geurneutraal. De Verzorgende Massageolie is lekker voor de holistische en intuïtieve ontspanningsmassages. De Voedende Massageolie past goed bij diepe weefsel technieken. Beide kunnen naar wens gecombineerd worden met een van de geurende oliën:

  • Arnica – verwarmt en ontspant
  • Calendula – verwarmt en verzorgt
  • Citrus, verfrissend – verzorgt en activeert
  • Evening primrose (teunisbloem), verstevigend – regenereert en voedt intensief
  • Lavendel, ontspannend – verzorgt en brengt tot rust
  • Wilde rozen – harmoniserend, verwent en maakt soepel

Daarnaast werk ik naar keus met biologische, geurloze kokosolie.
Soms is de Skin Food body butter meer geschikt voor diepe weefsel technieken.

Opleidingen

Mijn ontspanningsmassage achtergrond:
– Jaartraining holistisch masseur, Akademie voor Massage en Beweging, 2016.
– Verdieping holistische ontspanningsmassage, Akademie voor Massage en Beweging, 2017 & 2019.
– Jaaropleiding ontspanningsmassage, ATS, 1996-1997.
– Cursus hydromassage, ATS, 2014.