Ontspanningsmassages

Hartelijk welkom voor een ontspannen massage. Even aandacht helemaal voor jou. De zorg voor jouw lichaam in mijn warme, omvattende, koesterende handen. ‘Wat is dit heerlijk’, ‘Je hebt magische handen’, ‘Je straalt rust uit’, is wat ik vaak terugkrijg. De ontspanningsmassages zijn holistisch, gericht op lijf en welbevinden en geheel samengesteld naar jouw wensen. Aandacht voor pijnlijke of gespannen spieren in rug, nek, schouders, armen, hoofd, buik, voeten, benen, activatie van de Nervus Vagus, gezien en gehoord worden, even helemaal in de watten worden gelegd met een intuïtieve aanpak, in je lijf en uit je hoofd met een energetische flow? In een rustige, prettige ruimte masseer ik je met ontspannen, langzame strijkingen met de onderarmen tot specifieke, intense diepe weefsel technieken.

Het aanbod bestaat uit sessies vanaf 30 minuten tot 2 uur. Andere wensen? Laat het me weten, ook bijvoorbeeld voor een duo-massage of een vier-handen massage. De sessie van 30 minuten is vooral geschikt om aandacht te besteden aan deelgebieden en bijvoorbeeld voor je lunchpauze. Sessies vanaf een uur zijn geschikt om het hele lichaam te masseren of juist voor nog meer aandacht voor specifieke aandachtspunten.

Kosten & boeken

30 minuten

60 minuten

90 minuten

Twee uur
€29

€56

€77

€97

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.
Ik stuur je na de sessie een betaalverzoek. Naar wens kun je ook contant afrekenen.

Praktisch

De sessies vinden plaats in Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49 – unit 204, 1822 BN Alkmaar in een prettige, rustige ruimte naast de groenstrook. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur of op de parkeerplaats naast het gebouw. Op de afgesproken tijd kom ik je ophalen in de prettige wachtruimte bij de hoofdingang. Alles is aanwezig, je hoeft geen eigen handdoek mee te nemen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Ontspanningsmassages worden helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Aanpakken van klachten of stress kan ook op therapeutische basis. Voor therapeutische sessies die wel in aanmerking komen voor vergoeding door zorgverzekeraars, zie hier: https://www.rolfingalkmaar.nl/rolfing-massagetherapie-sessies/ en https://www.rolfingalkmaar.nl/rolfing-massagetherapie-sessies/#nervus.

Contact

Contact voor het maken van een afspraak of voor meer informatie:
– Tel., SMS, WhatsApp: 0648540677
– Email: john@rolfingalkmaar.nl
– Of messengers van Rolfing Alkmaar Facebook pagina en Rolfing Alkmaar Instagram account

Voorbeelden

Hieronder een paar voorbeelden die je kunnen inspireren om je wensen kenbaar te maken.

Holistische ontspanningsmassage
Geïnspireerd door de Esalen massage. Gekenmerkt door de kwaliteit van aanraking en een flow van lange, vloeiende bewegingen met de volle hand en onderarmen. Laat je vervoeren door mijn speciale ‘distraction’ techniek. Geschikt voor rug, benen, schouders, armen, buik. De afsluiting is vaak nek, hoofd, gezicht. Jij geeft aan waar je accenten wilt of laat je verrassen.

Diepe weefsel ontspanningsmassage / deep tissue massage
Ontspanning door stevige, diepe, specifieke technieken. Voor wie van stevige aanraking houdt. Je profiteert hierbij ook van mijn Rolfing & Massagetherapie ervaring en kennis van anatomie en het bewegingsapparaat. Mijn handen vinden de spanning en smelten die weg.

Intuïtieve ontspanningsmassage
We laten ons verrassen door de energie van het moment. De massage wordt aangepast op jouw wensen als ontvanger en het gevoel dat ik daarbij heb. Jij geeft aan waarvoor je aandacht wilt, rug, benen, buik, armen, nek, schouders en/of hoofd en gezicht of laat je verrassen in ruglig, buiklig en/of zijlig.

Rug, nek en schouders ontspanningsmassage
Op basis van holistische, klassieke (strijkingen en knedingen) en/of diepe weefselmassage (stevig), al naar gelang je wensen en aard van je klachten. Afhankelijk van je klachten en wensen kunnen ook de armen meegenomen worden of accenten gelegd worden, bijvoorbeeld voor de onderrug. Je ligt hoofdzakelijk op je buik.

Armen, nek en schouders ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage voor als armen, nek of schouders een probleemgebied voor je zijn. Inclusief Rolfing en massagetherapie bindweefsel technieken om de spanning te verlichten. Je ligt hoofdzakelijk op je rug.

Voeten en onderbenen ontspanningsmassage
Broodnodige aandacht voor je supportsysteem, je voeten die je dragen en brengen waar je heen wilt. Inclusief Rolfing en massagetherapie bindweefsel technieken om de spanning te verlichten.

Rug en benen ontspanningsmassage
Op basis van holistische, klassieke (strijkingen en knedingen) en/of diepe weefselmassage (stevig), al naar gelang je wensen.

Weleda voor de ontspanningsmassages

Voor de ontspanningsmassages gebruik ik de 100% natuurlijke Weleda producten. De basis oliën zijn geurneutraal. De Verzorgende Massageolie is lekker voor de holistische en intuïtieve ontspanningsmassages. De Voedende Massageolie past goed bij diepe weefsel technieken. Beide kunnen naar wens gecombineerd worden met een van de geurende oliën:

  • Arnica – verwarmt en ontspant
  • Calendula – verwarmt en verzorgt
  • Citrus, verfrissend – verzorgt en activeert
  • Evening primrose (teunisbloem), verstevigend – regenereert en voedt intensief
  • Lavendel, ontspannend – verzorgt en brengt tot rust
  • Wilde rozen – harmoniserend, verwent en maakt soepel

Daarnaast werk ik naar keus met biologische, geurloze kokosolie.
Soms is de Skin Food body butter meer geschikt voor diepe weefsel technieken.

Opleidingen

Mijn ontspanningsmassage achtergrond:
– Jaartraining holistisch masseur, Akademie voor Massage en Beweging, 2016.
– Verdieping holistische ontspanningsmassage, Akademie voor Massage en Beweging, 2017 & 2019.
– Verdieping holistische massage, Hoofdbrein-buikbrein & Ademruimte, Raak Arnhem, 2023
– Jaaropleiding ontspanningsmassage, ATS, 1996-1997.
– Cursus hydromassage, ATS, 2014.

Ook mijn massagetherapie en Rolfing opleidingen zijn relevant en kunnen een extra interessante kleuring aan de sessies geven.