Ontspanningsmassages

Hartelijk welkom voor een ontspannende massage. ‘Je straalt rust uit’, is wat ik vaak terugkrijg en ‘je handen kunnen toveren’. Hieronder een aantal mogelijkheden om tot ontspanning te komen. Korter, langer of andere wensen? Laat het me gerust weten en we passen het aan. Jouw privacy, comfort en grenzen staan voorop. Wil je het anders dan hieronder omschreven, dan passen we het probleemloos aan. Ben je minder draagkrachtig en zijn de kosten uitdagend? Schroom niet en kom in contact.

Een uitnodiging tot voelen. Uit het hoofd, in het lichaam. Wat speelt er? Wat dient zich aan? Alle tijd en ruimte voor een afgestemde intuïtieve, creatieve, speelse, spannende, stille of langzame ontdekkingsreis. Kenmerkend zijn de lange strijkingen met volle handen en onderarmen in vloeiende bewegingen over heel het lichaam of delen daarvan. We stemmen af wat in de massage betrokken wordt, hoofd, nek, schouders, armen, benen, rug, hartgebied, buik, voorzijde, achterzijde, zijkant.

Die strakke, gespannen spieren willen verlichting. Licht, langzaam, diep, zwaar, de benodigde lagen worden afgepeld tot de spanning is verdwenen.
Nek, schouders, rug, armen, benen, hoofd, waar zit bij jou de spanning? Als holistisch masseur/therapeut hou ik ook altijd de relevante relaties, verbanden en verbindingen in het oog.

Het zenuwstelstel in balans. Werken met de Nervus Vagus voor het parasympatisch zenuwstelsel.
De sessie richt zich op het gebied van de nervus vagus, hoofd, nek/hals, schouders, hartgebied, middenrif, buik. Je ligt op je rug op de massagetafel, waar nodig ondersteund voor je comfort.
Kies je de nervus vagus therapie, dan is die gebaseerd op Rolfing fascia therapie, een combinatie van fijngevoeligheid, diepgang, kennis en intuïtie.
Kies je de nervus vagus massage, dan is die met olie en meer gebaseerd op flow, verbinding, overgave en ook op intuïtie, een andere belichaamde uitnodiging naar rust en herstel.

Sessie boeken

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.
Ik stuur je na de sessie een betaalverzoek of factuur. Naar wens kun je ook contant afrekenen.

Praktisch

De sessies vinden plaats in Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49 – unit 204 (De Open Ruimte), 1822 BN Alkmaar in een prettige, rustige ruimte naast de groenstrook. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur of op de parkeerplaats naast het gebouw. Op de afgesproken tijd kom ik je ophalen in de prettige wachtruimte bij de hoofdingang. Alles is aanwezig, je hoeft geen eigen handdoek mee te nemen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

De ontspanningsmassages komen niet in aanmerking voor een vergoeding door je verzekering. De therapeutische sessies wel. Controleer dit zelf bij je eigen zorgverzekeraar. 

Contact

Contact voor het maken van een afspraak of voor meer informatie:
– Tel., SMS, WhatsApp: 0648540677
– Email: john@rolfingalkmaar.nl
– Of messengers van Rolfing Alkmaar Facebook pagina en Rolfing Alkmaar Instagram account

Weleda voor de ontspanningsmassages

Voor de ontspanningsmassages gebruik ik de 100% natuurlijke Weleda producten.

  • Arnica – verwarmt en ontspant
  • Calendula – verwarmt en verzorgt
  • Citrus, verfrissend – verzorgt en activeert
  • Evening primrose (teunisbloem), verstevigend – regenereert en voedt intensief
  • Lavendel, ontspannend – verzorgt en brengt tot rust
  • Wilde rozen – harmoniserend, verwent en maakt soepel

Daarnaast werk ik naar keus met biologische, geurloze kokosolie.

Opleidingen

Mijn ontspanningsmassage achtergrond:
– Jaartraining holistisch masseur, Akademie voor Massage en Beweging, 2016.
– Verdieping holistische ontspanningsmassage, Akademie voor Massage en Beweging, 2017 & 2019.
– Verdieping holistische massage, Hoofdbrein-buikbrein & Ademruimte, Raak Arnhem, 2023
– Jaaropleiding ontspanningsmassage, ATS, 1996-1997.
– Cursus hydromassage, ATS, 2014.

Ook mijn massagetherapie en Rolfing opleidingen zijn relevant en kunnen een extra interessante kleuring aan de sessies geven.