Hartelijk welkom bij Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit. Heb je fysieke klachten of pijn, een wens voor een betere houding of meer lichaamsbewustzijn of zoek je persoonlijke transformatie? Ik help je graag met alle middelen die ik heb, Rolfing, Massage- en Bewegingstherapie en de verdere ervaring en kennis die mijn levenspad me heeft gebracht. Er zijn diverse behandel mogelijkheden. We bepalen samen de aanpak in je eerste sessie op basis van je wensen, klachten en anamnese, ‘bodyreading’ en manuele testen. Hieronder een schets van de mogelijkheden.

De serie van 10 Rolfing® sessies

10 sessies van 75 minuten
€ 87 / sessie

De 10 stappen van de beproefde Rolfing methode in vaak evenzoveel sessies, soms een of twee meer of minder, de serie van 10 Rolfing sessies.

Mini/maxi serie

3-X sessies van 60 of 75 minuten
€ 73 of 87 / sessie

Een mini-serie van 3 tot 5 Rolfing Massagetherapie sessies of een langer traject rond specifieke thema’s.

Losse sessies

60, 75, 90, 120 minuten
€ 73, 87, 103, 133 / sessie

De extra lange sessies van 120 minuten zijn geschikt om meerdere aspecten per sessie aan te pakken.

Direct een sessie boeken? Zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Meer informatie of verder oriënteren

Oriëntatiegesprek

30 min
kostenloos

Een luisterend oor voor je wensen en klachten, meer informatie over de behandelmogelijkheden en een eerste ‘bodyreading’.

Kennismakingssessie

60 min
€ 37

Vrijblijvende kennismakingssessie om te ervaren wat mijn holistische Rolfing Massagetherapie lichaamsbehandeling inhoudt.

Contact

tijd: variabel
kostenloos

Tel., SMS, WhatsApp: 0648540677
Email: john@rolfingalkmaar.nl
Facebook messenger via: Rolfing Alkmaar Facebook pagina

Je kunt hier je oriëntatiegesprek of kennismakingssessie boeken: https://www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken/.

Hieronder meer informatie over de serie van 10 Rolfing sessies en losse Rolfing & Massagetherapie sessies, Litteken behandeling en Massage bij Kanker.

De serie van 10 Rolfing® sessies

Problemen die er al lang zitten, er in geslopen zijn, zijn vaak complex. Dat vraagt om een individuele, holistische aanpak. Rolfing is ontwikkeld in een serie van tien sessies, tien stappen eigenlijk. Je kunt het zien als een grote sessie waarbij het hele lichaam aan bod komt, opgedeeld in 10 stukken. Elke sessie heeft eigen, specifieke thema’s in het organiseren van het bindweefsel in jouw lichaam en bouwt voort op sessies daarvoor. Een Rolfing traject is altijd op maat, iedere sessie is voor iedereen uniek. Jouw wensen en klachten vormen de rode draad voor de individuele invulling van de sessies. De tijd tussen de sessies is in de regel een tot drie weken om de effecten optimaal tot zijn recht te laten komen. Soms zijn een of twee sessies meer of minder nodig. Je kunt beginnen met de eerste drie sessies om een mening te vormen of Rolfing je kan helpen.

Meer informatie over de serie van tien Rolfing sessies op de website van de vereniging van Nederlandse Rolfers: https://www.rolfing.nl/the-ten-series/.

Kosten

Bovengenoemde sessies van 75 minuten kosten € 87,- per sessie. De eerste sessie duurt circa 15 minuten langer om voldoende ruimte te hebben voor het intakegesprek. Ik plan sowieso voldoende tijd in tussen sessies, zodat er ruimte is voor enige uitloop, als dat nodig is voor jouw proces.

Deze therapeutische sessies komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Controleer dit zelf bij je eigen zorgverzekeraar. Ik stuur je na de sessie een factuur als je die nodig hebt voor je zorgverzekering of anders een betaalverzoek.

Locaties

De sessies kunnen plaatsvinden:

 • In Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49, 1822 BN Alkmaar, in ruimte 204 van Mind Events Factory.
 • Slecht ter been? Ik kom aan huis in Alkmaar en omgeving. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Sessie boeken

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Reacties van cliënten

Marcel, die zijn Rolfing sessies afrondde in het voorjaar.

“Mijn rugklachten zijn weggebleven. Dat is zo fijn! Ik hoef me helemaal niet meer druk te maken om mijn onderrug, ben geen moment meer bang dat het er in zou kunnen schieten. Elk jaar had ik wel een terugslag tijdens de vakantie, dan viel ik uit door de pijn. Dat is nu helemaal niet gebeurd. Mijn partner viel dat ook op, gewoon in staat zijn lekker samen vakantie te vieren, goud waard.”

Paulien, 2 maanden na de laatste sessie.

Ik wil je nogmaals bedanken voor het hele proces en alle goede raad die je mij gaf. Het was altijd fijn om behandeld te worden.

Mini/maxi serie Rolfing Massagetherapie

Een mini-serie van drie tot vijf sessies Rolfing Massagetherapie kan uitkomst bieden bij sommige problemen die geïsoleerd behandeld kunnen worden, relatief los van de rest van het lichaam, geest en emoties en ook bij preventie. Dit zal uit de intake volgen en op basis van je wensen en zo ook de lengte van de sessies, meestal 60 of 75 minuten. Behandeling van de Nervus vagus, stress, rug-, nek en schouder-klachten, herstel van blessures, migraine, Long-Covid, Hallux Valgus en Carpaal Tunnel Syndroom zijn voorbeelden van problemen die soms complex zijn, maar soms ook geïsoleerd behandeld kunnen worden in een mini-serie. Het komt ook voor dat juist een complexe problematiek aanleiding is de serie van 10 Rolfing sessies los te laten en een langer traject in te zetten van kleinere stappen. Hiervoor zet ik de kennis in die ik opdeed tijdens mijn Rolfing opleiding en de brede therapeutische basis die de vierjarige opleiding holistische massagetherapie aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam me gaf:

 • Structurele Integratie, fascia therapie bodywork, diepe weefselmassage, voor mij de inspiratie om de Rolfing opleiding te gaan doen;
 • Bewegingseducatie en bewegingstechnieken, gebaseerd op het werk van Milton Trager, danseducatie en Fascial Stretch Therapie;
 • Therapeutische vorming, over persoonlijke ontwikkeling, psychosomatische achtergronden en karakterstijlen;
 • Medische Basiskennis conform Plato-eisen.

Marcel na een ingelaste Rolfing / Massagetherapie sessie

Het was (alweer) in mijn rug geschoten. John behandelde met zorg en aandacht mijn onderrug en ook plekken in mijn rug en benen waarvan hij dacht dat ze bijdroegen aan de spanning en pijn. Het behandelen van mijn spieren en bindweefsel voelde af en toe pittig aan, maar ik voelde meteen het verschil. Mijn stijfheid was grotendeels verdwenen en ik kon weer bijna normaal functioneren. Een week later en het was alweer bijna als vanouds.

Kosten

De sessies in een mini-serie van drie tot vijf sessies of een langer traject zijn vaak 60 of 75 lang. Dit kunnen we in onderling overleg afspreken, en eventueel ook andere lengtes
– Een sessie van 60 minuten kost € 73,- per sessie.
– Een sessie van 75 minuten kost € 87,- per sessie.
Kom je voor het eerst, dan duurt de sessie circa 15 minuten langer om voldoende tijd te hebben voor het intakegesprek.

Deze therapeutische sessies komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Controleer dit zelf bij je eigen zorgverzekeraar. Ik stuur je na de sessie een factuur als je die nodig hebt voor je zorgverzekering of anders een betaalverzoek.

Locaties

De sessies kunnen plaatsvinden:

 • In Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49, 1822 BN Alkmaar, in ruimte 204 van Mind Events Factory.
 • Slecht ter been? Ik kom aan huis in Alkmaar en omgeving. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Sessie boeken

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Losse sessies Rolfing Massagetherapie

Losse sessies Rolfing Massagetherapie kunnen geschikt zijn voor onderhoud, om kennis te maken, vertrouwen op te bouwen, als niet sprake is van een duidelijk traject of als je het gewoon het meeste aanspreekt. Sommige cliënten vinden het fijn om in een lange sessie meerdere aspecten aan te laten pakken.

Kosten

– Een sessie van 60 minuten kost € 73,- per sessie.
– Een sessie van 75 minuten kost € 87,- per sessie.
– Een sessie van 90 minuten kost € 103,- per sessie.*
– Een sessie van 120 minuten kost € 133,- per sessie.
* Te boeken als een 75 minuten sessie en voeg extra toe verlengen naar 90 min.

Deze therapeutische sessies komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Controleer dit zelf bij je eigen zorgverzekeraar. Ik stuur je na de sessie een factuur als je die nodig hebt voor je zorgverzekering of anders een betaalverzoek.

Locaties

De sessies kunnen plaatsvinden:

 • In Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49, 1822 BN Alkmaar, in ruimte 204 van Mind Events Factory.
 • Slecht ter been? Ik kom aan huis in Alkmaar en omgeving. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Sessie boeken

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Foto: Magdaléna Takáčová.

Long Covid

Ook bij de gevolgen van Corona / COVID-19, Long Covid en lockdown kan Rolfing Structurele Integratie en Massagetherapie uitstekend helpen de klachten te verminderen of er van af te komen. Afhankelijk van de klachten zijn direct long-herstel, bindweefsel / fascia behandeling van het hele ademhalingsstelsel, bewustzijn en techniek van de ademhaling en een gekalmeerd zenuwstelsel hulpmiddelen om er weer bovenop te komen.

Migraine

Een behandeling speciaal gericht op migraine-klachten bestaat uit drie sessies.

Carola:

De drie Rolfingsessies die ik heb gehad, waren specifiek gericht op mijn migraineklachten. John neemt echt de tijd voor je en straalt veel rust uit, ik voelde me snel op mijn gemak. De ruimte is ruim en licht, dat vond ik ook erg prettig.
Ik vind Rolfing moeilijk in woorden te vangen. Het is soms een lichte aanraking, meer een vasthouden, en op een ander moment voelt het meer als een intense druk. De informatie over hoe spieren en bindweefsel lopen, hielpen me beter te begrijpen waar mijn klachten vandaan komen. Me bewust worden waar ik spanning vasthoud, heeft me geholpen om hier ook na de sessies aandacht aan te besteden.
Rolfing is geen ontspanningsmassage, maar voor mij wel een fijne ondersteuning in bewustwording van je lichaam. Over het verloop van de migraineklachten kan ik nog niet zoveel zeggen. Tot nu toe gaat het best goed. Heb wel soms beginnende hoofdpijn, maar het zet dan niet door…

What’s next?
– DIY en/of af en toe terugkomen voor een sessie
– Serie van 10 Rolfing sessies voor de aanpak van onderliggende lichamelijke spanningen en andere stressoren, waaronder ook stress

© Henrike Rietz-Leiber – Certified Rolfer™

Litteken behandeling

Een litteken behandeling kan onderdeel zijn van een Rolfing / Massagetherapie sessie. Het kan ook een losse sessie zijn. Te boeken als Rolfing / Massagetherapie sessie en voeg extra toe Litteken behandeling. Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Litteken behandeling. Voor wie?

 • Als hinder of ongemak wordt ervaren door het litteken.
 • Als de strakheid van het weefsel de bewegingsvrijheid beperkt.
 • Als het litteken omringt is met negatieve emoties of als lichaamsvreemd wordt ervaren.
 • Bij pijn in het lichaam die kan worden herleid tot de gebeurtenis waarbij het litteken ontstond, zoals migraine sinds een ongeluk.

Een litteken staat de uitlijning en balans van het lichaam in de weg. In littekens is het bindweefsel verdikt. Het continue fascia bindweefsel web dat overal in het lichaam zit wordt hierdoor verstoord.

Littekens, hoe oud ook, blijken te kunnen veranderen met verrassend lichte technieken en beter geïntegreerd te kunnen worden in het continue fascia web. Sinds deze week Sharon Wheeler Scarwork bij Rolfing Alkmaar, zowel specifieke litteken behandeling als geïntegreerd in Rolfing / Massagetherapie sessies. Litteken behandeling is subtiel, pijnloos en effectief.

De foto toont een detail van de vleugel van een nachtvlinder met een tekening die lijkt op een litteken, vriendelijker dan een foto van een echt litteken naar mijn idee.