Intake

Hartelijk welkom bij Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit. Je kijkt neem ik aan op deze pagina, omdat je iets wilt veranderen, transformeren aan je klachten, houding, gewoontes, stress. Ik bied twee trajecten aan, de serie van 10 Rolfing sessies en losse Rolfing & Massagetherapie sessies. De serie van 10 Rolfing sessies is over het algemeen het meest geschikt bij klachten die je al wat langer hebt en losse sessies bij meer acute klachten. Neem gerust contact op om te bespreken welke aanpak het beste voor je is of we bespreken het in het intakegesprek.

Gratis intakegesprek

In het intakegesprek bespreken we wat je klachten zijn en je wensen daarmee en je medische geschiedenis. Als we het beide zien zitten spreken we je behandelplan af, inclusief of je begint aan de serie van 10 Rolfing sessies of met losse sessies Rolfing & Massagetherapie. Ter voorbereiding vraag ik je een intakeformulier in te vullen.

Voor het intakegesprek zijn twee mogelijkheden:
– Een los intakegesprek van 20-30 minuten.
– Gecombineerd met de eerste sessie. Die zal dan 15 minuten langer duren. Boek deze 15 minuten als ‘extra’ als je je eerste sessie boekt.

Boek je losse intakegesprek of je eerste sessie inclusief intakegesprek: https://www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken/.

De serie van 10 Rolfing sessies

Problemen die er al lang zitten, er in geslopen zijn, zijn vaak complex. Dat vraagt om een individuele, holistische aanpak. Rolfing is ontwikkeld in een serie van tien sessies. Je kunt het zien als een grote sessie waarbij het hele lichaam aan bod komt, opgedeeld in 10 stukken. Elke sessie heeft eigen, specifieke thema’s in het organiseren van het bindweefsel en bouwt voort op sessies daarvoor. De kracht van Rolfing is dat geen sessie hetzelfde is. Jouw redenen om bij mij te komen vormen de rode draad om iedere sessie individueel in te vullen. De tijd tussen de sessies is in de regel een tot drie weken om de effecten optimaal tot zijn recht te laten komen. Twijfel je nog, probeer dan eerst een sessie uit. Je kunt sowieso te allen tijde stoppen.

De tijd die voor een sessie staat is 75 minuten. Het kan ietsje uitlopen. De sessies vinden plaats op een massagetafel. Rolfing werkt het beste op de blote huid. Je bent daarom bij voorkeur gekleed in ondergoed.

Meer informatie over de serie van tien: https://www.rolfing.nl/the-ten-series/.

Kosten

Bovengenoemde sessies van 75 minuten kosten € 85,- per sessie. We spreken iedere sessie individueel af en ik stuur je na iedere sessie een betaalverzoek.
Deze therapeutische sessies komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Controleer dit zelf bij je eigen zorgverzekeraar.

Locaties

De sessies kunnen plaatsvinden:

  • In het gebouw de Waterkant, Kanaaldijk 301, 1825 DB Alkmaar, in de ruimte van Mind Events Factory.
  • Slecht ter been? Ik kom aan huis in Alkmaar en omgeving. De kosten voor de reiskosten en extra tijd zijn € 0,50 / km.

Sessie boeken

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Losse Rolfing / Massagetherapie sessies

Bij acute klachten of pijn of het overlopen van de denkbeeldige emmer kunnen een enkele of een korte serie losse Massagetherapie / Rolfing sessies helpen om de acute pijn en klachten te verlichten of weg te nemen en ook bij stress-gerelateerde klachten en burn-out. Hiervoor zet ik de kennis in die ik opdeed tijdens mijn Rolfing opleiding en de brede therapeutische basis die de vierjarige opleiding holistische massagetherapie aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam me gaf:

  • Structurele Integratie, fascia bodywork, diepe weefselmassage, voor mij de inspiratie om de Rolfing opleiding te gaan doen;
  • Bewegingseducatie en bewegingstechnieken, gebaseerd op het werk van Milton Trager, danseducatie en Fascia Stretch Therapie;
  • Therapeutische vorming, over persoonlijke ontwikkeling, psychosomatische achtergronden en karakterstijlen;
  • Medische Basiskennis conform Plato-eisen.

Marcel na een ingelaste Rolfing / Massagetherapie sessie

Het was (alweer) in mijn rug geschoten. John behandelde met zorg en aandacht mijn onderrug en ook plekken in mijn rug en benen waarvan hij dacht dat ze bijdroegen aan de spanning en pijn. Het behandelen van mijn spieren en bindweefsel voelde af en toe pittig aan, maar ik voelde meteen het verschil. Mijn stijfheid was grotendeels verdwenen en ik kon weer bijna normaal functioneren. Een week later en het was alweer bijna als vanouds.

De tijd die voor een losse Rolfing / Massagetherapie sessie staat is 75 minuten. Het kan ietsje uitlopen. De sessies vinden plaats op een massagetafel. Rolfing / Massagetherapie werkt het beste op de blote huid. Je bent daarom bij voorkeur gekleed in ondergoed.

Bij langdurige, chronische, structurele of meer complexe klachten raad ik de serie van 10 Rolfing sessies aan. Je kunt daar ook nog mee beginnen na een of enkele losse sessies.

Kosten

Bovengenoemde sessies van circa 75 minuten kosten € 85,- per sessie. We spreken iedere sessie individueel af en ik stuur je na iedere sessie een betaalverzoek.
Deze therapeutische sessies komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Controleer dit zelf bij je eigen zorgverzekeraar. 

Locaties

De sessies kunnen plaatsvinden:

  • In het gebouw de Waterkant, Kanaaldijk 301, 1825 DB Alkmaar, in de ruimte van Mind Events Factory.
  • Slecht ter been? Ik kom aan huis in Alkmaar en omgeving. Voor mijn reiskosten en extra tijd breng ik € 0,50 / km in rekening.

Sessie boeken

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Foto: Magdaléna Takáčová.