Littekentherapie / Sharon Wheeler ScarWork

Voor wie?

  • Als hinder of ongemak wordt ervaren door het litteken.
  • Als de strakheid van het weefsel de bewegingsvrijheid beperkt.
  • Als het litteken omringt is met negatieve emoties of als lichaamsvreemd wordt ervaren.
  • Bij pijn in het lichaam die kan worden herleid tot de gebeurtenis waarbij het litteken ontstond, zoals migraine sinds een ongeluk.

Vaker dan je denkt werkt een litteken beperkend in je fascia web, al heb je dat vaak niet in de gaten. Een litteken staat de uitlijning en balans van het lichaam in de weg. In littekens is het bindweefsel verdikt. Het continue fascia bindweefsel web dat overal in het lichaam zit wordt hierdoor verstoord. Dit is vaak de reden van de klachten. Het goede nieuws is dat littekens, hoe oud ook, blijken te kunnen veranderen met verrassend lichte technieken en beter geïntegreerd kunnen worden in het continue fascia web. Dat kan een grote positieve impact hebben op je lichaam en je bewegingsvrijheid. Litteken behandeling is subtiel, pijnloos en effectief. Sharon Wheeler heeft dit vanuit Rolfing ontwikkeld en de behandeling sluit daarom heel goed aan bij Rolfing en Massagetherapie en vloeit vaak in elkaar over. Ik bied littekentherapie als aparte behandeling aan of als onderdeel van van de reguliere Rolfing Massagetherapie sessies, zie https://www.rolfingalkmaar.nl/rolfing-massagetherapie-sessies/. Ook bij littekentherapie als aparte behandeling is het vaak belangrijk de effecten van het werk te integreren in het lichaam. Litteken sessies duren daarom net zo lang als reguliere Rolfing sessies. In overleg kan hiervan afgeweken worden.

Sessie boeken

Boek je littekentherapie sessie (75 min) via www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken of neem contact op om een sessie te plannen. Ik stuur je dan mijn intakeformulier, waarop je onder andere zo goed mogelijk de geschiedenis van je litteken(s) aan kunt geven. Het is ook mogelijk eerst te komen voor een kennismakingssessie (60 minuten, € 37,-) om vrijblijvend kennis te maken met littekentherapie en de mogelijkheden te bespreken of een oriëntatiegesprek (30 minuten, kostenloos). Het behandelen van je litteken(s) kan ook onderdeel zijn van de reguliere Rolfing / Massagetherapie sessies. Hoeveel sessies nodig zijn hangt af van de aard en complexiteit van je litteken(s) en klachten.

Kosten

Een litteken behandeling van circa 75 minuten kost € 87,-. Een litteken behandeling is een variatie op een Rolfing Massagetherapie sessie. Deze therapeutische sessies komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Controleer dit zelf bij je eigen zorgverzekeraar. Ik stuur je na de sessie een factuur als je die nodig hebt voor je zorgverzekering of anders een betaalverzoek.

In het voorbeeld hierboven kwam de cliënt binnen zonder specifieke klachten van haar litteken als gevolg van een carpaal tunnel operatie van 4 jaar geleden. De sessie bracht ontspanning in de hand en de stugge richeltjes aan beide zijden van het litteken waren verdwenen, ook al werd dit voor de sessie niet als een probleem ervaren. De sessie bracht ook een algeheel diep gevoel van ontspanning.