Litteken behandeling / Sharon Wheeler ScarWork

Voor wie?

  • Als hinder of ongemak wordt ervaren door het litteken.
  • Als de strakheid van het weefsel de bewegingsvrijheid beperkt.
  • Als het litteken omringt is met negatieve emoties of als lichaamsvreemd wordt ervaren.
  • Bij pijn in het lichaam die kan worden herleid tot de gebeurtenis waarbij het litteken ontstond, zoals migraine sinds een ongeluk.

Je kunt hiervoor speciale litteken behandeling sessies boeken. In de eerste sessie krijgen we hiervan een beter beeld. Het behandelen van je litteken(s) kan ook onderdeel zijn van de reguliere Rolfing / Massagetherapie sessies. Hoeveel sessies nodig zijn hangt af van de aard en complexiteit van je litteken(s) en klachten. Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken. In het boekingsproces, boek Rolfing Massagetherapie 75 min met als extra: Litteken behandeling.

Een litteken staat de uitlijning en balans van het lichaam in de weg. In littekens is het bindweefsel verdikt. Het continue fascia bindweefsel web dat overal in het lichaam zit wordt hierdoor verstoord. Dit is vaak de reden van de klachten.

Littekens, hoe oud ook, blijken te kunnen veranderen met verrassend lichte technieken en beter geïntegreerd te kunnen worden in het continue fascia web. Litteken behandeling is subtiel, pijnloos en effectief. Sharon Wheeler heeft dit vanuit Rolfing ontwikkeld en de behandeling sluit daarom heel goed aan bij Rolfing en Massagetherapie en vloeit vaak in elkaar over.

Kosten

Een litteken behandeling van circa 75 minuten kost € 87,-. Een litteken behandeling is een variatie op een Rolfing / Massagetherapie sessie. Deze therapeutische sessies komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Controleer dit zelf bij je eigen zorgverzekeraar. Ik stuur je na de sessie een factuur als je die nodig hebt voor je zorgverzekering of anders een betaalverzoek.

In het voorbeeld hierboven kwam de cliënt binnen zonder specifieke klachten van haar litteken als gevolg van een carpaal tunnel operatie van 4 jaar geleden. De sessie bracht ontspanning in de hand en de stugge richeltjes aan beide zijden van het litteken waren verdwenen, ook al werd dit voor de sessie niet als een probleem ervaren. De sessie bracht ook een algeheel diep gevoel van ontspanning.