Mijn eigen Rolfing ervaringen

Tijdens de Rolfing opleiding onderga je als student zelf ook het proces van de tien Rolfing sessies. Hierbij deel ik een van mijn ervaringen in dat proces.
Hoe verder we in het proces komen, hoe zachter wordt mijn fysieke harnas, mijn beschermende buitenkant. En tegelijk wordt het steeds makkelijker bij mijn emoties te komen en ze uit te drukken. Voorwaarde hiervoor is de veilige omgeving waarin we met zijn allen zitten. Ik krijg steeds makkelijker toegang tot en controle over mijn sensitiviteit en leer en ervaar hoe fijn het is een sterke rug te hebben en een open hart. Mijn houding, mijn aangeleerde survival gewoonte was om hard te zijn aan de buitenkant, om te beschermen wat zacht is aan de binnenkant. Ik leer opnieuw of misschien wel voor het eerst dat het OK is te vertrouwen, me open te stellen en om mijn mooie binnenkant te gebruiken en te laten zien.
Nu voor jou beschikbaar, zodat jij in een veilige omgeving je eigen proces kan doormaken in het avontuur van de serie van tien Rolfing sessies.

Foto: Magdaléna Takáčová