Tanja’s ervaring met de eerste Rolfing sessies:

Tanja: “Wat maakt Rolfing massage zo anders dan ontspanningsmassage… tja om die vraag te beantwoorden zou ik willen zeggen….onderga het eens, zeker de moeite waard! Ik ben bekend met ontspanningsmassage, ontspannen, spieren losmaken, relax. Dus de 1e Rolfing massage was wennen. Je bent actief bezig (ipv passief zoals bij ontspanningsmassage) door bepaalde oefeningen te doen terwijl de therapeut het bindweefsel losmaakt. Ja soms is het best gevoelig…..maar na mijn 1e behandeling had ik het gevoel alsof ik opnieuw op mijn voeten stond.

Positieve punten:
– er wordt naar het gehele lichaam gekeken ipv alleen de klacht;
– ik heb het gevoel alsof je opnieuw “opgebouwd” wordt. Hierdoor ontstaat er ruimte in het lichaam voor o.a.  meer lucht (ademhaling) en een goede houding.

Je lichaam heeft in het dagelijks leven misschien veel te verduren……wees er lief voor. Zo voelt Rolfing voor mij. John behandelt in de Rolfing sessies niet alleen mijn klachten, maar kijkt verder. Dat helpt me waar ik het nodig heb. Ik heb het gevoel dat mijn lichaamshouding zich aanpast en ik de hele wereld weer aan kan ?.”