Wereldkankerdag 4 Februari, Rolfing Alkmaar organiseert kennismaking Massage bij Kanker

Op 4 februari organiseren tientallen organisaties activiteiten voor mensen met kanker

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders in zijn of haar leven mee wordt geconfronteerd. Kanker zet je wereld op z’n kop, tijdens de behandeling, maar ook daarna ervaren vele mensen nog klachten. Denk aan vermoeidheid, angst voor terugkeer of neuropathie. Nederland telt vele organisaties die mensen met kanker zorg en ondersteuning bieden. Op en rond Wereldkankerdag kun je met dit aanbod kennismaken. Daarom organiseert Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit kennismaking Massage bij Kanker.

Rolfing Alkmaar is een brede aanbieder van holistisch lichaamswerk en fascia therapie en aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk Netwerk Massage bij Kanker en onder andere te vinden op de Verwijsgids Kanker en Kanker.nl. Kankerpatiënten in alle stadia van hun ziekte of herstel en hun naasten zijn van harte welkom voor een kennismaking met massage bij kanker in de vorm van een ontspannen massage of voor informatie.

Massage bij kanker is een aandachtige, koesterende massage ter verlichting of als ondersteuning van je proces, zodat je het beter kunt volhouden, meer energie krijgt en wellicht sneller herstelt. Een moment voor jezelf, aandacht voor je lichaam en je mens-zijn, even geen patiënt hoeven zijn. De massage is gericht op ontspanning, kalmering van je zenuwstelsel en ook geschikt bij neuropathie. Het is een lichte massage, afgestemd op je wensen en je conditie.

Het aanbod van Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit is een gratis massage voor kankerpatiënten in alle stadia van hun ziekte of herstel en hun naasten of een gratis oriëntatiegesprek. Dit aanbod geldt van 1 tm 7 februari 2023. Inmiddels is er alleen nog ruimte op 1, 2 en 7 februari. Neem contact op om te horen of er nog ruimte is.

NB. Het netwerk Massage bij Kanker biedt op deze dag een webinar aan over Massage bij Kanker, een interactief webinar over wat massage bij kanker voor jou kan betekenen. https://www.netwerkmassagebijkanker.nl/netwerk-massage-bij-kanker/webinars/.

Op Wereldkankerdag wordt er door tientallen organisaties aandacht gevraagd voor de impact van kanker. Dit wordt onder andere gedaan door het organiseren van activiteiten of het aandacht vragen voor de ziekte. Ook wordt er dit jaar special aandacht gevraagd voor de tool ‘Hulp bij kanker’. Hier vind je een betrouwbaar overzicht van aanvullende zorg en hulp bij jou in de buurt, en online. In het overzicht staan zorgverleners, organisaties en programma’s die je kunnen helpen. Zoals een massagetherapeut, diëtist, fysiotherapeut, patiëntenvereniging of een IPSO-centrum en tal van andere zorgverleners.

Voor informatie over Wereldkankerdag, kijk op www.wereldkankerdag.nl 

Contactgegevens

Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit
John van Roosmalen
Praktijkadres: Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49 – unit 204
1822 BN Alkmaar
Tel., SMS, WhatsApp: 0648540677
Email: john@rolfingalkmaar.nl
Of messengers van Rolfing Alkmaar Facebook pagina en Rolfing Alkmaar Instagram account

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *