Oefenpersonen gezocht Massage bij Kanker, updates en een ontspanningsoefening

Nieuwsbericht van Rolfing Alkmaar – Maart 2022

Toekomstige berichten als deze niet mislopen? Stuur een email naar rolfingal@rolfingalkmaar.nl en ik zet je op de mail-lijst. De frequentie van nieuwsberichten van Rolfing Alkmaar via de email is 4-6 keer per jaar. Via de website, facebook en instagram verschijnen regelmatiger updates en berichten.

Inhoud

Oefenpersonen gezocht Massage bij Kanker

Update aanbod en tarieven 2022

Workshop Breath, Yin & Fascia therapy

Ontspanningsoefening

Contactgegevens

Oefenpersonen gezocht Massage bij Kanker

Levenslang (bij)leren, mezelf uitdagen en ontwikkelen is iets wat mij kenmerkt. Eerder schoolde ik me al om van Energieonderzoeker naar Massagetherapeut en Rolfer. Vrijdag 11 maart 2022 ben ik gestart met de Basistraining Massage bij Kanker voor professionele Massagetherapeuten. Het lijkt me heel mooi steun te kunnen bieden aan mensen die lijden of geleden hebben aan deze vaak verschrikkelijke ziekte.

Deel van de opleiding is een huiswerkopdracht. Ik zoek daarvoor twee oefenpersonen die twee keer een gratis massage willen ontvangen tussen 9 april en 14 mei 2022 bij mij in de praktijk in Alkmaar. De massage heeft ontspanning als doel en kan daarnaast klachten als angst, stress, depressie en vermoeidheid verlichten. De oefenpersonen zijn bereid de anamnese in te vullen en feedback te geven op het effect van de massage. De oefenpersonen zijn in de behandelingsfase (o.a. operatie, chemotherapie, bestralingen, immunotherapie, hormoontherapie). Niet toegestaan voor deze opdracht zijn massages in een verzorgingshuis | hospice | ziekenhuis | bij jongeren onder 18 jaar | bij mensen in de terminale fase.

Ken je iemand met kanker die graag gratis twee massages wil ondergaan? Ik hoor het graag of stuur dit bericht door. Mijn contactgegevens staan onderaan dit bericht.

Update aanbod en tarieven 2022

Rolfing Alkmaar staat voor holistische lichaamswerk gericht op verbeteren van de kwaliteit van leven door hulp bij het verminderen van klachten als spanning, stress en pijn, preventie, het verbeteren van houding en prestaties en het vergroten van lichaamsbewustzijn, gericht op blijvende verandering. Hieronder het vernieuwde, meer gedifferentieerde aanbod en ruimere openingstijden. Graag eerst meer informatie of je verder oriënteren? Wees dan welkom voor een oriëntatiegesprek in de praktijk of telefonisch (30 minuten, gratis) of kennismakingssessie (60 minuten, half tarief).

Aanbod

Rolfing & Massagetherapie

 • De serie van 10 Rolfing sessies. Bij langdurige en complexe klachten, wensen voor een betere houding, meer bewegingsvrijheid of meer lichaamsbewustzijn. Hoe start je met het maken van veranderingen in je leven? Geen betere manier dan beginnen je lichaam te voelen, wat het vraagt en nodig heeft, met de serie van 10 Rolfing sessies.
 • Mini-serie. Drie tot vijf Rolfing Massagetherapie sessies bij minder complexe of acute klachten.
 • Losse sessies, waaronder een extra lange sessie van 120 minuten voor voldoende tijd voor speciale aandacht.

Ontspanningsmassage
Holistisch, gericht op lijf en welbevinden en geheel samengesteld naar jouw wensen. Hoe lang je wilt bepaal je zelf, keuze uit 45, 60 en 90 minuten.

Nieuw is de ‘Lunch ontspanning’ van 30 minuten, een half uurtje heerlijk ontspannen tijdens de lunch. Even opladen en weer door. Ingestoken op bedrijven op bedrijfsterrein Beverkoog, maar voor iedereen beschikbaar:

 • dinsdag             11:15 – 13:30 uur
 • woensdag          10:45 – 15:15 uur
 • donderdag         11:15 – 13:30 uur
 • vrijdag              13:00 – 15:15 uur

Litteken behandeling

 • Als hinder of ongemak wordt ervaren door het litteken.
 • Als de strakheid van het weefsel de bewegingsvrijheid beperkt.
 • Als het litteken omringt is met negatieve emoties of als lichaamsvreemd wordt ervaren.
 • Bij pijn in het lichaam die kan worden herleid tot de gebeurtenis waarbij het litteken ontstond, zoals migraine sinds een ongeluk.

Openingstijden

De openingstijden zijn verruimd, de woensdag overdag is erbij gekomen.

Dinsdag              9:00 – 18:00

Woensdag         8:45 – 17:30 en 19:30 – 22:00

Donderdag        9:00 – 18:00

Vrijdag              13:00 – 18:00
Zaterdag            9:00 – 15:30

Direct een sessie boeken: https://www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken/

Slecht ter been? In Alkmaar en omgeving kom ik aan huis.

Tarieven

De tarieven zijn in 2022 licht verhoogd, met circa 2%. Ben je in 2021 begonnen met sessies, dan maken we je serie af volgens de afgesproken prijs in 2021. Rolfing Massagetherapie komt in aanmerking voor vergoeding door veel aanvullende verzekeringen. Check dit zelf bij je zorgverzekeraar.

Workshop Breath, Yin & Fascia therapy

Zaterdag 2 april 2022 van 13:00 tot 17:00 geven Joyce Mol en ik samen de Breath, Yin & Fascia Therapy Workshop. Joyce is Breathwork Expert en Certified Yoga Teacher en runt de studio waar ik mijn praktijk heb. De workshop is een ervaringsmiddag. Je ontdekt hoe je met specifieke oefeningen in breathwork, yin yoga houdingen en fascia stimulatie met massage ballen, meer ruimte en flexibiliteit kunt creëren in je lichaam. Dit zijn oefeningen die je levenslang kunt inzetten of toevoegen aan bijvoorbeeld je yogalessen, massage sessies etc.

Meer informatie en tickets: https://mindeventsfactory.com/product/yin-fascia-therapy-workshop/

Ontspanningsoefening

Ontspannen ogen à ontspannen lichaam. Meer weten hoe dat zit? Vraag het gerust.

De oefening kan het beste liggend gedaan worden. Of wellicht ook in een ligstoel. Het buitenseizoen komt er weer aan. Het kan een fijne oefening zijn voor het slapen gaan. Eventuele lenzen zijn uit. De oefening bestaat uit slechts twee stappen.

Stap 1

Je ligt op je rug en brengt beide handen naar je gezicht. Je wijsvingers en ringvingers laat je rusten op je oogkassen boven en onder je oog, daar hebben ze steun. Je ogen zijn dicht. Je iets gebogen middelvingers laat je heel licht rusten op je oogbol. Vooral niet drukken. Je kunt nu je oogbollen onder je wijsvingers door voelen bewegen.

Wijsvinger en ringvinger rusten op de oogkassen. Je licht gebogen middelvinger rust heel licht op je oogbollen. Model: Joyce.

De oefening is je ogen te laten rusten, dus dat ze niet meer bewegen onder je vingers. Wat is er voor nodig om dat voor elkaar te krijgen? De uitnodiging is het je lichaam zelf uit te laten zoeken. Veel dingen die je bewust gaat proberen zullen voor spierspanning en oogactiviteit zorgen. Misschien lukt het je wel op wilskracht te ‘staren’ en je ogen strak stil te houden. Maar zijn ze dan echt stil? En is dat ontspannen? Misschien merk je spanning op in je kaken, in je benen, je bekken, je ademhaling? Kun je het loslaten? Kun je gaandeweg alle spanning uit je lichaam weg laten vloeien en je ogen tot rust laten komen?

Kun je je armen niet zolang omhooghouden? Niemand heeft gezegd dat dat moet. Laat gerust je ellebogen rusten op je bed. Red je dat niet, kun je er wellicht iets onder leggen.

Het laatste beetje spanning komt misschien uit je ogen zelf. Kun je ook dat loslaten? Kan het zijn alsof je ogen los zijn van hun kassen, alsof ze ronddobberen?

Stap 2

Nu kan het fijn zijn om heel lichtjes je middelvingers iets omhoog te bewegen. Maar je huid van je vingers plakt een beetje vast aan je oogleden. Het is net alsof je zo je ogen een beetje meetrekt, alsof je ze een beetje optilt en ze nog lichter worden. Hoe ontspannen ben je nu? Dobberen je ogen spanningsloos in hun oogkassen? Is je hele lichaam ontspannen of sliep je al?

Beweeg heel lichtjes je middelvingers omhoog en beeld daarbij in dat je je ogen een fractie meeneemt, optilt. Hier is dat net gebeurd. Model: Joyce.

Nog niet genoeg ervan? Leg je wijsvingers dan weer terug. Stap 2 kun je ook een paar keer achter elkaar doen en ervaren of er dan iets verandert in de spanning rond je ogen. Als het niet zo wil lukken je ogen stil te houden kun je ook voordat ze helemaal stil zijn al een keer proberen je ogen ‘op te tillen’ en dan weer opnieuw proberen. Of probeer je te hard? Kun je het overlaten aan je lichaam om het zelf uit te zoeken? Steeds als je de aandacht verschuift van een plek met spanning in je lichaam die je probeert los te laten naar het waarnemen van je dobberende ogen, lukt het ontspannen dan beter? Raak je gefrustreerd? Ik nodig je uit het toch nog een keer te proberen. Hoe kun je het net een beetje anders doen? Misschien anders liggen, je kussen weg onder je hoofd, even de focus op de ademhaling? Op het randje van frustratie en errors leren we het best 😊. En anders kun je het altijd een volgende keer weer proberen.

Een foto van mij tijdens de Rolfing training. © Stephanie Wolfsteiner.