Nieuws – Blog

Rolfing Alkmaar wordt Studio owner, Workshop / yoga ruimte te huur

Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit neemt de activiteiten van Joyce Mol / Mind Events Factory over met betrekking tot de verhuur van ruimte 204 in het Zakenstation Alkmaar. Joyce heeft een fijne plek neergezet die geschikt is voor allerlei activiteiten, van 1:1 sessies tot workshops, cursussen, trainingen, meetings etc. tot circa 10 personen. Een studio voor eenieder die iets moois en helends wil organiseren. Van massage tot meditatie. Van vadercirkel tot Rite van de Baarmoeder. Van yoga tot LEAP. Van ijsbad tot mindfullness. Van cacao-ceremonie tot vrouwencirkel. Van online sessies tot video-opnames. En wie weet wat er nog volgt.

Waar Joyce voelt dat ze de studio los mag laten voelt het voor mij als een nieuwe fase om onderdak (ruimte) te bieden aan mensen die met mooie activiteiten de wereld een beetje de goede kant op willen bewegen en zichzelf en anderen willen helpen op het pad naar heling en transformatie (stabiliteit).

De ruimte is voorzien van de meeste benodigheden, zoals yoga-matten, kussens, dekens en is opgedeeld in een gezellige ontvangstruimte en een mooie, ruime, lichte studio.

Voor meer informatie, tarieven en voorwaarden, zie https://www.rolfingalkmaar.nl/workshop-locatie-huren-alkmaar/

Ademruimte / doe de Ademcheck

Nieuw bij Rolfing Alkmaar, doe de Ademcheck.

Ademen is vanzelfsprekend van levensbelang. De ademhaling en een soepel en actief middenrif zijn belangrijk voor de doorbloeding, de zuurstofhuishouding, activatie van de nervus vagus, de spijsvertering, etc. In yoga, ademwerk, (Wim Hof) koudetraining wordt veel aandacht aan de ademhaling besteed. Heb je soms het gevoel dat er meer in zou moeten zitten, of lukt het niet je patroon (voldoende) te veranderen of loop je tegen fysieke beperkingen aan? Rolfing Massagetherapie kan dan een helpende hand bieden. De ingang is het lichaam, waarbij ook lichaamsbewustzijn, oude patronen, gewoontes, emoties of mind(set) een rol kunnen spelen bij je mogelijkheden om vrij te ademen en die via het lichaamswerk betrokken kunnen worden. Op 3 april 2023 volgde ik de nascholing ‘Ademruimte’ bij Raak Arnhem, als aanvulling op de Rolfing en Massagetherapie insteek die ik al had, zie hieronder de foto van het certificaat.

Meer informatie, zie: https://www.rolfingalkmaar.nl/rolfing-massagetherapie-sessies/#ademwerk

De praktijk bestaat 2½ jaar!

Juli 2020 heb ik me ingeschreven bij de kamer van Koophandel en mocht ik de eerste cliënten verwelkomen. Inmiddels hebben meer dan 100 mensen de weg naar mijn praktijk gevonden en is de praktijk uitgegroeid naar een brede aanbieder van lichaamszorg, met Rolfing, Massagetherapie, Littekentherapie, Massage bij Kanker en Ontspanningsmassage. Wat vind je van het aanbod? Hoe zou je het zich graag zien ontwikkelen?

Om het halve jubileum te vieren en ook omdat de zorgverzekeraars hun vergoeding niet verhoogd hebben verhoog ik de prijzen voorlopig niet met een inflatiecorrectie. Misschien moet ik daar in de loop van dit jaar op terugkomen. Voorlopig kunnen je van de oude prijzen blijven profiteren. Wat vind je daarvan?

Wereldkankerdag 4 Februari, Rolfing Alkmaar organiseert kennismaking Massage bij Kanker

Op 4 februari organiseren tientallen organisaties activiteiten voor mensen met kanker

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders in zijn of haar leven mee wordt geconfronteerd. Kanker zet je wereld op z’n kop, tijdens de behandeling, maar ook daarna ervaren vele mensen nog klachten. Denk aan vermoeidheid, angst voor terugkeer of neuropathie. Nederland telt vele organisaties die mensen met kanker zorg en ondersteuning bieden. Op en rond Wereldkankerdag kun je met dit aanbod kennismaken. Daarom organiseert Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit kennismaking Massage bij Kanker.

Rolfing Alkmaar is een brede aanbieder van holistisch lichaamswerk en fascia therapie en aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk Netwerk Massage bij Kanker en onder andere te vinden op de Verwijsgids Kanker en Kanker.nl. Kankerpatiënten in alle stadia van hun ziekte of herstel en hun naasten zijn van harte welkom voor een kennismaking met massage bij kanker in de vorm van een ontspannen massage of voor informatie.

Massage bij kanker is een aandachtige, koesterende massage ter verlichting of als ondersteuning van je proces, zodat je het beter kunt volhouden, meer energie krijgt en wellicht sneller herstelt. Een moment voor jezelf, aandacht voor je lichaam en je mens-zijn, even geen patiënt hoeven zijn. De massage is gericht op ontspanning, kalmering van je zenuwstelsel en ook geschikt bij neuropathie. Het is een lichte massage, afgestemd op je wensen en je conditie.

Het aanbod van Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit is een gratis massage voor kankerpatiënten in alle stadia van hun ziekte of herstel en hun naasten of een gratis oriëntatiegesprek. Dit aanbod geldt van 1 tm 7 februari 2023. Inmiddels is er alleen nog ruimte op 1, 2 en 7 februari. Neem contact op om te horen of er nog ruimte is.

NB. Het netwerk Massage bij Kanker biedt op deze dag een webinar aan over Massage bij Kanker, een interactief webinar over wat massage bij kanker voor jou kan betekenen. https://www.netwerkmassagebijkanker.nl/netwerk-massage-bij-kanker/webinars/.

Op Wereldkankerdag wordt er door tientallen organisaties aandacht gevraagd voor de impact van kanker. Dit wordt onder andere gedaan door het organiseren van activiteiten of het aandacht vragen voor de ziekte. Ook wordt er dit jaar special aandacht gevraagd voor de tool ‘Hulp bij kanker’. Hier vind je een betrouwbaar overzicht van aanvullende zorg en hulp bij jou in de buurt, en online. In het overzicht staan zorgverleners, organisaties en programma’s die je kunnen helpen. Zoals een massagetherapeut, diëtist, fysiotherapeut, patiëntenvereniging of een IPSO-centrum en tal van andere zorgverleners.

Voor informatie over Wereldkankerdag, kijk op www.wereldkankerdag.nl 

Contactgegevens

Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit
John van Roosmalen
Praktijkadres: Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49 – unit 204
1822 BN Alkmaar
Tel., SMS, WhatsApp: 0648540677
Email: john@rolfingalkmaar.nl
Of messengers van Rolfing Alkmaar Facebook pagina en Rolfing Alkmaar Instagram account

Rolfing is een MUST-DO voor iedere musicus

‘Rolfing is een MUST-DO voor iedere musicus’, zo stelt Melina Meschkat, concert en opera zangeres. Melina komt sinds mei naar de praktijk voor de serie van 10 Rolfing sessies. Ze is halverwege de sessies en erg enthousiast over wat Rolfing voor haar doet.

Melina Meschkat, concert en opera zangeres

‘Voor mij als klassieke zangeres zijn de Rolfing sessies broodnodig om mijn lichaam de best mogelijke oprichting en functionaliteit te kunnen geven, die ik voor opera zang nodig heb. Van de sessies wordt mijn stem flexibeler en ik heb meer mogelijkheden op mijn techniek te vertrouwen en muzikaal te kunnen werken, omdat mijn lichaam flexibel meedoet. Rolfing is een MUST-DO voor iedere musicus!’

Bekijk en beluister ook haar website: melina-meschkat.de

Nieuwsbrief juli 2022

Inhoud

 • Ademhalen op vakantie, de kracht en het belang van neusademhaling
 • Nascholingen
  • Verdieping Rolfing, de psoas
  • Littekentherapie, Sharon Wheeler ScarWork
  • Massage bij Kanker & Netwerk Massage bij Kanker
 • Social media campagnes mei en juni, zwangerschap en littekens
 • Vakantiesluiting
 • Contactgegevens

De nieuwsbrief ontvangen? Mail me op info@rolfingalkmaar.nl

Werken met John ervaar ik als een reis van persoonlijke transformatie

Vandaag een mooie review ontvangen van Melanie Genssler na de vijfde sessie uit de serie van 10 Rolfing sessies. Melanie deelt graag haar ervaring als inspiratie, ook voor haar eigen netwerk in integratieve body-mind health. Volg haar hier: https://www.instagram.com/integrativehealthguide/

“Werken met John ervaar ik als een reis van persoonlijke transformatie, zowel op lichamelijk als op spiritueel gebied. Op het lichamelijke vlak heeft hij me ondersteund in de transitie van de toestand van mijn zenuwstelsel van “fight or flight” (vluchten of vechten) naar parasympatisch “rest and digest” (rust en verteer). Via deze transformatie heeft hij me geholpen bewustzijn te brengen op delen van het lichaam waar ik vele, vele jaren geen aandacht aan had besteed. Hij heeft me ook nieuwe vormen van ademhalingsoefeningen geleerd die me helpen om zelf thuis de overgang naar de parasympatische toestand te blijven oefenen. Op het spirituele vlak helpt hij me mijn innerlijke kracht te vinden, het deel dat verbonden is aan moed en kwetsbaarheid.

John’s energetische aanwezigheid voelt veilig aan om gebieden van pijn en trauma te verkennen die anders simpelweg te moeilijk zouden zijn om heen te gaan. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Ik heb de serie van 10 Rolfing sessies geboekt en ik heb nog iets minder dan de helft te gaan. Ik ben nu al zo nieuwsgierig en enthousiast om te zien waar de reis van de laatste sessies me gaat brengen.”

Working with John has been a transformational experience

“Working with John has been a transformational experience on both the physical and spiritual level. On the physical level he has supported me in transitioning my nervous system state from sympathetic “fight or flight” to parasympathetic “rest and digest”. Through this transition he helped me bring awareness to body parts that I have neglected for many many years. Furthermore, he has taught me new forms of breathing practices to also help me continue to practice the transition to the parasympathetic state at home. On a spiritual level, he has been helping me find my inner power, the one connected to courage and vulnerability. 

John’s energetic presence makes one feel safe to explore areas of pain and trauma that otherwise is simply hard to do. For this I am incredibly thankful for. 

I have booked the 10 session Rolfing experience and still have a little under half to go. I am already so curious and excited to see where the journey of the last sessions will take me.” 

Oefenpersonen gezocht Massage bij Kanker, updates en een ontspanningsoefening

Nieuwsbericht van Rolfing Alkmaar – Maart 2022

Toekomstige berichten als deze niet mislopen? Stuur een email naar rolfingal@rolfingalkmaar.nl en ik zet je op de mail-lijst. De frequentie van nieuwsberichten van Rolfing Alkmaar via de email is 4-6 keer per jaar. Via de website, facebook en instagram verschijnen regelmatiger updates en berichten.

Inhoud

Oefenpersonen gezocht Massage bij Kanker

Update aanbod en tarieven 2022

Workshop Breath, Yin & Fascia therapy

Ontspanningsoefening

Contactgegevens

Oefenpersonen gezocht Massage bij Kanker

Levenslang (bij)leren, mezelf uitdagen en ontwikkelen is iets wat mij kenmerkt. Eerder schoolde ik me al om van Energieonderzoeker naar Massagetherapeut en Rolfer. Vrijdag 11 maart 2022 ben ik gestart met de Basistraining Massage bij Kanker voor professionele Massagetherapeuten. Het lijkt me heel mooi steun te kunnen bieden aan mensen die lijden of geleden hebben aan deze vaak verschrikkelijke ziekte.

Deel van de opleiding is een huiswerkopdracht. Ik zoek daarvoor twee oefenpersonen die twee keer een gratis massage willen ontvangen tussen 9 april en 14 mei 2022 bij mij in de praktijk in Alkmaar. De massage heeft ontspanning als doel en kan daarnaast klachten als angst, stress, depressie en vermoeidheid verlichten. De oefenpersonen zijn bereid de anamnese in te vullen en feedback te geven op het effect van de massage. De oefenpersonen zijn in de behandelingsfase (o.a. operatie, chemotherapie, bestralingen, immunotherapie, hormoontherapie). Niet toegestaan voor deze opdracht zijn massages in een verzorgingshuis | hospice | ziekenhuis | bij jongeren onder 18 jaar | bij mensen in de terminale fase.

Ken je iemand met kanker die graag gratis twee massages wil ondergaan? Ik hoor het graag of stuur dit bericht door. Mijn contactgegevens staan onderaan dit bericht.

Update aanbod en tarieven 2022

Rolfing Alkmaar staat voor holistische lichaamswerk gericht op verbeteren van de kwaliteit van leven door hulp bij het verminderen van klachten als spanning, stress en pijn, preventie, het verbeteren van houding en prestaties en het vergroten van lichaamsbewustzijn, gericht op blijvende verandering. Hieronder het vernieuwde, meer gedifferentieerde aanbod en ruimere openingstijden. Graag eerst meer informatie of je verder oriënteren? Wees dan welkom voor een oriëntatiegesprek in de praktijk of telefonisch (30 minuten, gratis) of kennismakingssessie (60 minuten, half tarief).

Aanbod

Rolfing & Massagetherapie

 • De serie van 10 Rolfing sessies. Bij langdurige en complexe klachten, wensen voor een betere houding, meer bewegingsvrijheid of meer lichaamsbewustzijn. Hoe start je met het maken van veranderingen in je leven? Geen betere manier dan beginnen je lichaam te voelen, wat het vraagt en nodig heeft, met de serie van 10 Rolfing sessies.
 • Mini-serie. Drie tot vijf Rolfing Massagetherapie sessies bij minder complexe of acute klachten.
 • Losse sessies, waaronder een extra lange sessie van 120 minuten voor voldoende tijd voor speciale aandacht.

Ontspanningsmassage
Holistisch, gericht op lijf en welbevinden en geheel samengesteld naar jouw wensen. Hoe lang je wilt bepaal je zelf, keuze uit 45, 60 en 90 minuten.

Nieuw is de ‘Lunch ontspanning’ van 30 minuten, een half uurtje heerlijk ontspannen tijdens de lunch. Even opladen en weer door. Ingestoken op bedrijven op bedrijfsterrein Beverkoog, maar voor iedereen beschikbaar:

 • dinsdag             11:15 – 13:30 uur
 • woensdag          10:45 – 15:15 uur
 • donderdag         11:15 – 13:30 uur
 • vrijdag              13:00 – 15:15 uur

Litteken behandeling

 • Als hinder of ongemak wordt ervaren door het litteken.
 • Als de strakheid van het weefsel de bewegingsvrijheid beperkt.
 • Als het litteken omringt is met negatieve emoties of als lichaamsvreemd wordt ervaren.
 • Bij pijn in het lichaam die kan worden herleid tot de gebeurtenis waarbij het litteken ontstond, zoals migraine sinds een ongeluk.

Openingstijden

De openingstijden zijn verruimd, de woensdag overdag is erbij gekomen.

Dinsdag              9:00 – 18:00

Woensdag         8:45 – 17:30 en 19:30 – 22:00

Donderdag        9:00 – 18:00

Vrijdag              13:00 – 18:00
Zaterdag            9:00 – 15:30

Direct een sessie boeken: https://www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken/

Slecht ter been? In Alkmaar en omgeving kom ik aan huis.

Tarieven

De tarieven zijn in 2022 licht verhoogd, met circa 2%. Ben je in 2021 begonnen met sessies, dan maken we je serie af volgens de afgesproken prijs in 2021. Rolfing Massagetherapie komt in aanmerking voor vergoeding door veel aanvullende verzekeringen. Check dit zelf bij je zorgverzekeraar.

Workshop Breath, Yin & Fascia therapy

Zaterdag 2 april 2022 van 13:00 tot 17:00 geven Joyce Mol en ik samen de Breath, Yin & Fascia Therapy Workshop. Joyce is Breathwork Expert en Certified Yoga Teacher en runt de studio waar ik mijn praktijk heb. De workshop is een ervaringsmiddag. Je ontdekt hoe je met specifieke oefeningen in breathwork, yin yoga houdingen en fascia stimulatie met massage ballen, meer ruimte en flexibiliteit kunt creëren in je lichaam. Dit zijn oefeningen die je levenslang kunt inzetten of toevoegen aan bijvoorbeeld je yogalessen, massage sessies etc.

Meer informatie en tickets: https://mindeventsfactory.com/product/yin-fascia-therapy-workshop/

Ontspanningsoefening

Ontspannen ogen à ontspannen lichaam. Meer weten hoe dat zit? Vraag het gerust.

De oefening kan het beste liggend gedaan worden. Of wellicht ook in een ligstoel. Het buitenseizoen komt er weer aan. Het kan een fijne oefening zijn voor het slapen gaan. Eventuele lenzen zijn uit. De oefening bestaat uit slechts twee stappen.

Stap 1

Je ligt op je rug en brengt beide handen naar je gezicht. Je wijsvingers en ringvingers laat je rusten op je oogkassen boven en onder je oog, daar hebben ze steun. Je ogen zijn dicht. Je iets gebogen middelvingers laat je heel licht rusten op je oogbol. Vooral niet drukken. Je kunt nu je oogbollen onder je wijsvingers door voelen bewegen.

Wijsvinger en ringvinger rusten op de oogkassen. Je licht gebogen middelvinger rust heel licht op je oogbollen. Model: Joyce.

De oefening is je ogen te laten rusten, dus dat ze niet meer bewegen onder je vingers. Wat is er voor nodig om dat voor elkaar te krijgen? De uitnodiging is het je lichaam zelf uit te laten zoeken. Veel dingen die je bewust gaat proberen zullen voor spierspanning en oogactiviteit zorgen. Misschien lukt het je wel op wilskracht te ‘staren’ en je ogen strak stil te houden. Maar zijn ze dan echt stil? En is dat ontspannen? Misschien merk je spanning op in je kaken, in je benen, je bekken, je ademhaling? Kun je het loslaten? Kun je gaandeweg alle spanning uit je lichaam weg laten vloeien en je ogen tot rust laten komen?

Kun je je armen niet zolang omhooghouden? Niemand heeft gezegd dat dat moet. Laat gerust je ellebogen rusten op je bed. Red je dat niet, kun je er wellicht iets onder leggen.

Het laatste beetje spanning komt misschien uit je ogen zelf. Kun je ook dat loslaten? Kan het zijn alsof je ogen los zijn van hun kassen, alsof ze ronddobberen?

Stap 2

Nu kan het fijn zijn om heel lichtjes je middelvingers iets omhoog te bewegen. Maar je huid van je vingers plakt een beetje vast aan je oogleden. Het is net alsof je zo je ogen een beetje meetrekt, alsof je ze een beetje optilt en ze nog lichter worden. Hoe ontspannen ben je nu? Dobberen je ogen spanningsloos in hun oogkassen? Is je hele lichaam ontspannen of sliep je al?

Beweeg heel lichtjes je middelvingers omhoog en beeld daarbij in dat je je ogen een fractie meeneemt, optilt. Hier is dat net gebeurd. Model: Joyce.

Nog niet genoeg ervan? Leg je wijsvingers dan weer terug. Stap 2 kun je ook een paar keer achter elkaar doen en ervaren of er dan iets verandert in de spanning rond je ogen. Als het niet zo wil lukken je ogen stil te houden kun je ook voordat ze helemaal stil zijn al een keer proberen je ogen ‘op te tillen’ en dan weer opnieuw proberen. Of probeer je te hard? Kun je het overlaten aan je lichaam om het zelf uit te zoeken? Steeds als je de aandacht verschuift van een plek met spanning in je lichaam die je probeert los te laten naar het waarnemen van je dobberende ogen, lukt het ontspannen dan beter? Raak je gefrustreerd? Ik nodig je uit het toch nog een keer te proberen. Hoe kun je het net een beetje anders doen? Misschien anders liggen, je kussen weg onder je hoofd, even de focus op de ademhaling? Op het randje van frustratie en errors leren we het best 😊. En anders kun je het altijd een volgende keer weer proberen.

Een foto van mij tijdens de Rolfing training. © Stephanie Wolfsteiner.

Woensdag overdag open

De openingstijden van de praktijk verruimen. De komende weken zijn alle vrijdagen bezet. Ik volg dan de Basisopleiding Massage bij Kanker voor Professionele Massagetherapeuten.
Om meer mogelijkheden te bieden om sessies te boeken is de praktijk vanaf nu ook op woensdag overdag open, van 8:45 – 17:30 uur.
Op woensdagavond was de praktijk al open en dat blijft zo.
Als het goed bevalt blijft de woensdag er in na afloop van de opleiding.
N.B. De lunch-ontspanning is op woensdag mogelijk van 10:45 – 15:15 uur.