Nieuws – Blog

Rolfing en Massage, Rolfing en fysiotherapie

Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen Rolfing en Massage(therapie) en Rolfing en fysiotherapie via de blogs van de Europese Rolfing Vereniging. De blogs zijn in het Engels.

Exploring the Depths: The Differences between Rolfing® Structural Integration and Massage, zie link

en

How Rolfing® Structural Integration Differs from Physiotherapy, zie link

Rolfing als tweede carrière

Een interview met mij door de European Rolfing Association in een serie interviews om Rolfing als tweede carrière te belichten. De vertaalde versie is te lezen op de site van Rolfing Vereniging Nederland in de nieuws sectie, zie https://www.rolfing.nl/news/mijn-tweede-carriererolfing/

Eerder waren collega-Rolfers Eileen (musicus) en Kostas (chef-kok) aan de beurt, zie ook de website van Rolfing Vereniging Nederland.

Het origineel in het Engels is te lezen op de website van de European Rolfing Association, zie https://rolfing.org/articles/blog/my-second-career-massagist-studying-rolfing

Rolfing Alkmaar wordt Studio owner, Workshop / yoga ruimte te huur

Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit neemt de activiteiten van Joyce Mol / Mind Events Factory over met betrekking tot de verhuur van ruimte 204 in het Zakenstation Alkmaar. Joyce heeft een fijne plek neergezet die geschikt is voor allerlei activiteiten, van 1:1 sessies tot workshops, cursussen, trainingen, meetings etc. tot circa 10 personen. Een studio voor eenieder die iets moois en helends wil organiseren. Van massage tot meditatie. Van vadercirkel tot Rite van de Baarmoeder. Van yoga tot LEAP. Van ijsbad tot mindfullness. Van cacao-ceremonie tot vrouwencirkel. Van online sessies tot video-opnames. En wie weet wat er nog volgt.

Waar Joyce voelt dat ze de studio los mag laten voelt het voor mij als een nieuwe fase om onderdak (ruimte) te bieden aan mensen die met mooie activiteiten de wereld een beetje de goede kant op willen bewegen en zichzelf en anderen willen helpen op het pad naar heling en transformatie (stabiliteit).

De ruimte is voorzien van de meeste benodigheden, zoals yoga-matten, kussens, dekens en is opgedeeld in een gezellige ontvangstruimte en een mooie, ruime, lichte studio.

Voor meer informatie, tarieven en voorwaarden, zie https://www.rolfingalkmaar.nl/workshop-locatie-huren-alkmaar/

Ademruimte / doe de Ademcheck

Nieuw bij Rolfing Alkmaar, doe de Ademcheck.

Ademen is vanzelfsprekend van levensbelang. De ademhaling en een soepel en actief middenrif zijn belangrijk voor de doorbloeding, de zuurstofhuishouding, activatie van de nervus vagus, de spijsvertering, etc. In yoga, ademwerk, (Wim Hof) koudetraining wordt veel aandacht aan de ademhaling besteed. Heb je soms het gevoel dat er meer in zou moeten zitten, of lukt het niet je patroon (voldoende) te veranderen of loop je tegen fysieke beperkingen aan? Rolfing Massagetherapie kan dan een helpende hand bieden. De ingang is het lichaam, waarbij ook lichaamsbewustzijn, oude patronen, gewoontes, emoties of mind(set) een rol kunnen spelen bij je mogelijkheden om vrij te ademen en die via het lichaamswerk betrokken kunnen worden. Op 3 april 2023 volgde ik de nascholing ‘Ademruimte’ bij Raak Arnhem, als aanvulling op de Rolfing en Massagetherapie insteek die ik al had, zie hieronder de foto van het certificaat.

Meer informatie, zie: https://www.rolfingalkmaar.nl/rolfing-massagetherapie-sessies/#ademwerk

De praktijk bestaat 2½ jaar!

Juli 2020 heb ik me ingeschreven bij de kamer van Koophandel en mocht ik de eerste cliënten verwelkomen. Inmiddels hebben meer dan 100 mensen de weg naar mijn praktijk gevonden en is de praktijk uitgegroeid naar een brede aanbieder van lichaamszorg, met Rolfing, Massagetherapie, Littekentherapie, Massage bij Kanker en Ontspanningsmassage. Wat vind je van het aanbod? Hoe zou je het zich graag zien ontwikkelen?

Om het halve jubileum te vieren en ook omdat de zorgverzekeraars hun vergoeding niet verhoogd hebben verhoog ik de prijzen voorlopig niet met een inflatiecorrectie. Misschien moet ik daar in de loop van dit jaar op terugkomen. Voorlopig kunnen je van de oude prijzen blijven profiteren. Wat vind je daarvan?

Wereldkankerdag 4 Februari, Rolfing Alkmaar organiseert kennismaking Massage bij Kanker

Op 4 februari organiseren tientallen organisaties activiteiten voor mensen met kanker

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders in zijn of haar leven mee wordt geconfronteerd. Kanker zet je wereld op z’n kop, tijdens de behandeling, maar ook daarna ervaren vele mensen nog klachten. Denk aan vermoeidheid, angst voor terugkeer of neuropathie. Nederland telt vele organisaties die mensen met kanker zorg en ondersteuning bieden. Op en rond Wereldkankerdag kun je met dit aanbod kennismaken. Daarom organiseert Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit kennismaking Massage bij Kanker.

Rolfing Alkmaar is een brede aanbieder van holistisch lichaamswerk en fascia therapie en aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk Netwerk Massage bij Kanker en onder andere te vinden op de Verwijsgids Kanker en Kanker.nl. Kankerpatiënten in alle stadia van hun ziekte of herstel en hun naasten zijn van harte welkom voor een kennismaking met massage bij kanker in de vorm van een ontspannen massage of voor informatie.

Massage bij kanker is een aandachtige, koesterende massage ter verlichting of als ondersteuning van je proces, zodat je het beter kunt volhouden, meer energie krijgt en wellicht sneller herstelt. Een moment voor jezelf, aandacht voor je lichaam en je mens-zijn, even geen patiënt hoeven zijn. De massage is gericht op ontspanning, kalmering van je zenuwstelsel en ook geschikt bij neuropathie. Het is een lichte massage, afgestemd op je wensen en je conditie.

Het aanbod van Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit is een gratis massage voor kankerpatiënten in alle stadia van hun ziekte of herstel en hun naasten of een gratis oriëntatiegesprek. Dit aanbod geldt van 1 tm 7 februari 2023. Inmiddels is er alleen nog ruimte op 1, 2 en 7 februari. Neem contact op om te horen of er nog ruimte is.

NB. Het netwerk Massage bij Kanker biedt op deze dag een webinar aan over Massage bij Kanker, een interactief webinar over wat massage bij kanker voor jou kan betekenen. https://www.netwerkmassagebijkanker.nl/netwerk-massage-bij-kanker/webinars/.

Op Wereldkankerdag wordt er door tientallen organisaties aandacht gevraagd voor de impact van kanker. Dit wordt onder andere gedaan door het organiseren van activiteiten of het aandacht vragen voor de ziekte. Ook wordt er dit jaar special aandacht gevraagd voor de tool ‘Hulp bij kanker’. Hier vind je een betrouwbaar overzicht van aanvullende zorg en hulp bij jou in de buurt, en online. In het overzicht staan zorgverleners, organisaties en programma’s die je kunnen helpen. Zoals een massagetherapeut, diëtist, fysiotherapeut, patiëntenvereniging of een IPSO-centrum en tal van andere zorgverleners.

Voor informatie over Wereldkankerdag, kijk op www.wereldkankerdag.nl 

Contactgegevens

Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit
John van Roosmalen
Praktijkadres: Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49 – unit 204
1822 BN Alkmaar
Tel., SMS, WhatsApp: 0648540677
Email: john@rolfingalkmaar.nl
Of messengers van Rolfing Alkmaar Facebook pagina en Rolfing Alkmaar Instagram account

Rolfing is een MUST-DO voor iedere musicus

‘Rolfing is een MUST-DO voor iedere musicus’, zo stelt Melina Meschkat, concert en opera zangeres. Melina komt sinds mei naar de praktijk voor de serie van 10 Rolfing sessies. Ze is halverwege de sessies en erg enthousiast over wat Rolfing voor haar doet.

Melina Meschkat, concert en opera zangeres

‘Voor mij als klassieke zangeres zijn de Rolfing sessies broodnodig om mijn lichaam de best mogelijke oprichting en functionaliteit te kunnen geven, die ik voor opera zang nodig heb. Van de sessies wordt mijn stem flexibeler en ik heb meer mogelijkheden op mijn techniek te vertrouwen en muzikaal te kunnen werken, omdat mijn lichaam flexibel meedoet. Rolfing is een MUST-DO voor iedere musicus!’

Bekijk en beluister ook haar website: melina-meschkat.de

Nieuwsbrief juli 2022

Inhoud

 • Ademhalen op vakantie, de kracht en het belang van neusademhaling
 • Nascholingen
  • Verdieping Rolfing, de psoas
  • Littekentherapie, Sharon Wheeler ScarWork
  • Massage bij Kanker & Netwerk Massage bij Kanker
 • Social media campagnes mei en juni, zwangerschap en littekens
 • Vakantiesluiting
 • Contactgegevens

De nieuwsbrief ontvangen? Mail me op info@rolfingalkmaar.nl

Werken met John ervaar ik als een reis van persoonlijke transformatie

Vandaag een mooie review ontvangen van Melanie Genssler na de vijfde sessie uit de serie van 10 Rolfing sessies. Melanie deelt graag haar ervaring als inspiratie, ook voor haar eigen netwerk in integratieve body-mind health. Volg haar hier: https://www.instagram.com/integrativehealthguide/

“Werken met John ervaar ik als een reis van persoonlijke transformatie, zowel op lichamelijk als op spiritueel gebied. Op het lichamelijke vlak heeft hij me ondersteund in de transitie van de toestand van mijn zenuwstelsel van “fight or flight” (vluchten of vechten) naar parasympatisch “rest and digest” (rust en verteer). Via deze transformatie heeft hij me geholpen bewustzijn te brengen op delen van het lichaam waar ik vele, vele jaren geen aandacht aan had besteed. Hij heeft me ook nieuwe vormen van ademhalingsoefeningen geleerd die me helpen om zelf thuis de overgang naar de parasympatische toestand te blijven oefenen. Op het spirituele vlak helpt hij me mijn innerlijke kracht te vinden, het deel dat verbonden is aan moed en kwetsbaarheid.

John’s energetische aanwezigheid voelt veilig aan om gebieden van pijn en trauma te verkennen die anders simpelweg te moeilijk zouden zijn om heen te gaan. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Ik heb de serie van 10 Rolfing sessies geboekt en ik heb nog iets minder dan de helft te gaan. Ik ben nu al zo nieuwsgierig en enthousiast om te zien waar de reis van de laatste sessies me gaat brengen.”

Working with John has been a transformational experience

“Working with John has been a transformational experience on both the physical and spiritual level. On the physical level he has supported me in transitioning my nervous system state from sympathetic “fight or flight” to parasympathetic “rest and digest”. Through this transition he helped me bring awareness to body parts that I have neglected for many many years. Furthermore, he has taught me new forms of breathing practices to also help me continue to practice the transition to the parasympathetic state at home. On a spiritual level, he has been helping me find my inner power, the one connected to courage and vulnerability. 

John’s energetic presence makes one feel safe to explore areas of pain and trauma that otherwise is simply hard to do. For this I am incredibly thankful for. 

I have booked the 10 session Rolfing experience and still have a little under half to go. I am already so curious and excited to see where the journey of the last sessions will take me.”